Vaatafwijkingen Couperose Rosesea Zonnehals Spider naevus Bloedblaasjes

Geeft het spiegelbeeld je een vervelend gevoel en maken de rode oneffenheden je onzeker?

 

Roodheden:

We begrijpen wat het emotioneel met je kan doen. Vind je het tijd om de pijnlijke situatie te doorbreken en je weer goed te voelen als je in de spiegel kijkt?
Jong of oud, iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met roodheden in zijn of haar gezicht. Het kan een klein gesprongen vaatje zijn, zichtbare adertjes op de wangen of algehele roodheid met ontstekingen.
 
 
 
 

Hier zijn enkele eenvoudige redenen waarom mensen vaatafwijkingen zoals couperose, rosacea, spinnetjes en bloedblaasjes kunnen krijgen:

Je familie: Soms krijg je vaatafwijkingen omdat andere mensen in je familie ze ook hebben. Het kan een beetje zijn zoals hoe je misschien op je ouders lijkt!
De zon: Te veel zon kan je huid beschadigen en de kleine bloedvaatjes dichter bij de oppervlakte laten zien. Dus het is belangrijk om jezelf te beschermen met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.
Je huidtype: Sommige mensen hebben een dunne huid die gemakkelijker bloedvaten laat zien. Het is een beetje zoals dun papier waar je doorheen kunt zien.
Grote veranderingen in je lichaam: Soms, als je bijvoorbeeld zwanger bent of ouder wordt, kunnen je hormonen gekke dingen doen met je huid en ervoor zorgen dat er meer vaatjes te zien zijn.
Alcohol en roken: Het drinken van te veel alcohol of roken kan ervoor zorgen dat je bloedvaten groter worden en dichter bij je huid komen, waardoor ze zichtbaar worden.
Kou of warmte: Als je plotseling van koud naar warm gaat (of andersom), kunnen je bloedvaten in je huid groter worden, en dat kan soms kleine rode plekjes veroorzaken.
Dus, er zijn veel redenen waarom je vaatafwijkingen kunt krijgen, maar het belangrijkste is om goed voor jezelf en je huid te zorgen!

Vaak voorkomende roodheden:

Couperose: Dit zijn als kleine rode adertjes die op je huid verschijnen, vooral op je wangen, neus en kin. Ze zien eruit als kleine rode lijntjes en komen soms voor als je ouder wordt.
Rosacea: Rosacea is als je gezicht rood wordt en soms krijg je ook bultjes of puistjes. Het kan voelen alsof je wangen te warm zijn en soms worden ze ook een beetje dikker.
Zonnehals: Zonnehals is wanneer je huid op je nek rood wordt door te veel zonlicht. Het voelt misschien een beetje warm en kan soms jeuken.
Spinnetje: Een spinnetje is een klein rood vlekje op je huid dat eruitziet als de pootjes van een spinnetje. Ze komen meestal voor op je benen of gezicht.
Bloedblaasjes: Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes op je huid die eruit zien alsof er een druppeltje bloed onder zit. Ze kunnen op verschillende plekken op je lichaam voorkomen.
Een aantal resultaten waar we trots op zijn!

Behandel mogelijkheden:

Er zijn verschillende mogelijkheden om roodheden te behandelen, afhankelijk van de soort roodheid en oorzaak hiervan bepalen we wat de beste optie is. Iedereen is verschillend dus ook onze behandelingen. Samen met onze specialisten kijken we samen naar je wensen en mogelijkheden.
Klik gerust op bovenstaande behandelingen voor meer informatie.

Belangrijke tips:

Vermijd te veel zon: Te veel zon kan je huid rood maken en je huid beschadigen. Gebruik dus altijd zonnebrandcrème als je naar buiten gaat, ook als het bewolkt is.
➝ De juiste zonnebescherming koop je bij Total Skin Clinic.
Houd je huid schoon: Reinig je huid 2 maal per dag, met een geschikte reiniging om vuil en olie te verwijderen. Dit kan helpen om puistjes en andere roodheden te voorkomen.
Gebruik voor jouw huid geschikte producten: Let bij de aanschaf van huidverzorgingsproducten dat er geen minerale oliën (plastic) inzitten; deze sluiten de huid namelijk af en verergeren huid problemen.
Niet krabben of pulken: Als je puistjes of andere roodheden hebt, probeer er dan niet aan te zitten. Dit kan de roodheid verergeren en kan ook littekens veroorzaken.
Vermijd stress: Stress kan ervoor zorgen dat je huid roder wordt. Probeer dus stress te verminderen door bijvoorbeeld te ontspannen, te sporten of leuke dingen te doen.
 
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn

Total skin Clinic

Call Now Button
× whatsapp met ons.