img_8886

Vaatafwijkingen behandelen bij Total Skin Clinic

Bij Total Skin Clinic kunt u terecht voor de behandeling van verschillende soorten vaatafwijkingen. Hieronder beschrijven wij vier typen vaatafwijkingen. Couperose, spider naevus rosacea en berkenrijs. Hierbij zetten we vaak of de Dye-VL  of  Yag-laser in, om te behandelen.

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes in het gezicht en / of het decolleté. Dit verschijnsel komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen en bij mensen met een blanke huid. Couperose ontstaat door diverse oorzaken, waaronder erfelijkheid, alcoholgebruik, roken en temperatuurschommelingen.

Couperose kan behandeld worden door middel van coagulatie, licht- of lasertherapie en camouflagetherapie. Afhankelijk van uw wensen en de ernst van de couperose wordt de juiste behandelmethode gekozen.

Voor alle behandelingen van couperose geldt echter dat we niet kunnen voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om langdurige blootstelling aan de zon te voorkomen, saunabezoek te vermijden en niet te roken.

Zonnehals (poikiloderma van Civatte)

Zonnehals is een veel voorkomende verandering van de huid min de hals. deze wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon. De aandoening wordt vaak gezien bij mensen van middelbare leeftijd.

Hoe ziet zonnehals uit?

Bij.een zonnehals is er sprake van een roodbruine verkleuring van de huid van de hals. Deze is min of meer symmetrisch aan de zijkanten gelokaliseerd en heeft vaak een vrij scherpe en grillige begrenzing met de normale huid. Opvallend is verder dat roodheid precies gelegen is tussen de openingen van de haarzakjes (de haarfollikels). De roodheid is overigens volledig wegdrukbaar wanneer druk op de huid wordt uitgeoefend. Er is dan bruine pigmentatie zichtbaar. In vele gevallen is deze pigmentatie ook al zichtbaar zonder dat het bloed uit de vaatjes wordt weggedrukt.

Hoe wordt het veroorzaakt?

De aandoening ontstaat geleidelijk na vele jaren blootstelling van de zon en kan door verkeerde cosmetica en parfum extra verbergen. Dat de zon een belangrijke rol speelt blijkt wel uit het feit dat in typische gevallen het ‘schaduwplekje’ onder de kin niet me doet aan de huidafwijking.

Hoe kunnen we behandelen?

Door gebruik te maken van pulsen DYE-VL en DEY-SR (BEAUTY REJUVE )kunnen we zowel de roodheid al de de pigmentatie verminderen.

Spider Naevus (spinnetje)

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Het is mogelijk dat ze vanzelf weer verdwijnen. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar is vaak cosmetisch gezien wel storend.

Spinnetjes kunnen worden verwijderd d.m.v. lasertherapie of coagulatie.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door een rood verkleurde huid in met name het gebied rond de neus en wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosacea hebben denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken. Alhoewel de exacte oorzaak van rosacea niet bekend is, bestaan er wel veel theorieën over de ontstaanswijze. De volgende factoren spelen hierbij een rol:

–  Alcohol en bepaalde voedingsmiddelen
–  Sommige (vaatverwijdende) geneesmiddelen
–  Overgevoeligheid (voor bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten)
–  Stress
–  Hormonen

Behandeling

Rosacea kunnen we op meerdere manieren behandelen, afhankelijk van het stadium waarin deze zich bevind. Met de  behandeling van rosacea gaan we  de aangetaste huidgebieden Kalmeren, met als resultaat een vermindering van de roodheid en oneffenheden. Omdat rosacea niet genezen kan worden, moet men er rekening mee houden dat herhaling van behandelingen noodzakelijk is. Rosacea kan op lange termijn vanzelf in ernst afnemen.

Berkenrijs of wel beenvaatjes.

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) deze ontstaan door vaatwandverslapping door o.a. collageen verlies. Vaak ontstaan ze tijdens zwangerschap, bij een staand beroep, waardoor er veel druk wordt uitgeoefend op het haarvaten systeem en ook erfelijkheid kan een rol spelen.Deze vaatjes geven geen medische klachten, maar kunnen cosmetisch storend zijn.

Kunnen deze vaatjes zomaar verwijderd worden?

Ja, deze verwijde vaatjes kunnen zonder problemen verwijderd worden. De vaatjes hebben geen functie meer in de totale bloedsomloop. Het vaatwondje is verslapt, daardoor blijft het bloed  ‘staan’ . Omdat deze vaatjes niet meer deelnemen aan het systeem, hebben andere vaatjes het overgenomen en kunnen ze ook veilig weggehaald worden.

Zijn er complicaties mogelijk?

Ernstige complicaties na een behandeling zijn uiterste zeldzaam. Er kan een lichte zwelling of roodheid ontstaan, deze trekken na een aantal uur weg. Als er korstvorming is, zullen deze na een aantal weken verdwijnen. Littekenvorming is klein(maar niet uit te sluiten), zolang men zich houd aan de meegeven adviezen van de specialist.

Behandeling

Beenvaatjes  kunnen vaak goed te behandelen met laser of coagulatie. Doormiddel van warmte, maken we als ware een schaafwondje van het vaatje, waarna het het lichaam deze zal opruimen. Het omliggend weefsel wordt hierbij niet belast. Er zijn gemiddeld  2 á 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, met een interval van8 tot 10 weken.

Na de behandeling 

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon.(spf 50)  Ook adviseren voor de behandeling aan aantal weken de volle zon of zonnebank te vermijden. De vaatjes die behandeld zijn blijven weg, echter de oorzaak waardoor de vaatjes ontstaan (vaak erfelijk bepaald). na verloop van tijd kunnen er nieuwe vaatjes ontstaan. Ook deze kunnen weer worden behandeld.

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button