Peeling: Huidverslapping Rimpels  Vlekkerige huid Dunne huid littekens opfrisser Voorbereiding

Wil je ook een jonge en frisse huid?

Peeling:

Een peeling is een gerichte behandelmethode die dode en oude huidcellen verwijdert, waardoor de huid gestimuleerd wordt om nieuwe cellen aan te maken, inclusief collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid verjongd en verstevigd. Het algemene doel van een peeling is het verbeteren van het uiterlijk van de huid door het verminderen van rimpels, littekens, ontstekingen, roodheid en pigmentvlekken.
Wat doet een peeling?
Naarmate we ouder worden, vertraagt onze natuurlijke celdeling en blijven dode huidcellen langer op de huid liggen. Hierdoor wordt de huid dof en grauw en kunnen huidverzorgingsproducten minder goed worden opgenomen. Een peeling verwijdert deze oude huidcellen die niet meer nodig zijn. Er zijn verschillende soorten peelings die oppervlakkig tot diep in de huid kunnen doordringen. Welke peeling gekozen wordt, hangt af van onder andere de specifieke wensen van de cliënt, het behandeldoel, de huidconditie, het huidtype en de herstelperiode.

Soorten peelings:

Een chemische peeling is een behandeling waarbij het bovenste beschadigde laagje van de huid wordt verwijderd, waardoor de huid gaat vervellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Dit proces van vernieuwing duurt meestal zeven tot tien dagen. Als gevolg van deze vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Bovendien wordt de huid strakker, gladder en jonger, ongeacht leeftijd, huidskleur of huidtype.
Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings zijn geschikt voor de behandeling van lichte zonbeschadiging, fijne rimpels, pigmentatieproblemen, wijde poriën en oppervlakkige acnelittekens. Deze peelings kunnen indien nodig meerdere keren worden toegepast.
Matig diepe en diepe peelings worden gebruikt voor de behandeling van ernstigere zonbeschadiging, diepe rimpels en groeven, of om grote acne-littekens te verminderen. Na genezing krijgt de huid een egalere en gladdere structuur.
Het is belangrijk om te benadrukken dat het resultaat van een peeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de huidproblemen en de individuele huidreactie. Tevens dient een chemische peeling te worden uitgevoerd door een ervaren professional om optimale resultaten en veiligheid te waarborgen.

Voor wie is een peeling geschikt en wanneer wordt deze ingezet?

Een peeling is geschikt voor verschillende huidtypes en huidproblemen, maar het is belangrijk om te bepalen of het de juiste behandeling is voor jouw specifieke situatie. Over het algemeen kan een peeling nuttig zijn voor mensen met:
 1. Fijne lijntjes en rimpels: Peelings kunnen helpen bij het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels, vooral op het gezicht.
 2. Pigmentatieproblemen: Voor mensen met pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of andere verkleuringen van de huid, kan een peeling helpen om de huidskleur egaler te maken.
 3. Acne en acne littekens: Peelings kunnen de huid helpen gladder te maken en acne littekens te verminderen door de bovenste laag van de huid te exfoliëren en nieuwe, gezondere huidcellen te bevorderen.
 4. Doffe huid: Als je merkt dat je huid er dof of vermoeid uitziet, kan een peeling helpen om de huid te verjongen en een gezonde, stralende gloed te herstellen.
 5. Grove poriën: Peelings kunnen helpen bij het verkleinen van de poriën en het verbeteren van de algehele textuur van de huid.
Een peeling kan worden ingezet als onderdeel van een regelmatige huidverzorgingsroutine of als een eenmalige behandeling voor specifieke huidproblemen. Het is belangrijk om een ​​ervaren therapeut te raadplegen om te bepalen welke soort peeling het meest geschikt is voor jouw huidtype en huidproblemen

Behandelmogelijkheden:

Chemische Peeling:
Als onderhoud om de 4 a 8 weken of als voorbereiding op een intensieve laserbehandeling
 • Reiniging van de huid
 • Chemische peeling
 • Aanbrengen van verzorgende crèmes
Chemische peeling plus laserbehandeling:
 • Reiniging van de huid
 • Chemische peeling
 • Hybrid laser behandeling.
Rejuve laserbehandeling voor vaatjes of pigmentatie plus chemische peeling:
 • Reiniging van de huid
 • behandeling met de Rejuve laser
 • Chemische peeling.
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn.

Total skin Clinic

Call Now Button
× whatsapp met ons.