Littekens Na Acné.   Na een operatie. Na een ongeluk.

Een litteken laten behandelen: start meteen voor het meest mooie herstel!

Littekens:

Veel mensen hebben een litteken, zoals van acne, een ongelukje of na een operatie. Bij Total Skin Clinic zijn we gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten littekens. 
Door onze ervaring en middelen die we in huis hebben kunnen we bijna elk litteken verfraaien.
Het liefs starten wij meteen nadat trauma (wond) op de huid is ontstaan, zodat de huid 2 maal zo snel geneest, het vocht dat druk geeft wordt afgevoerd en de pijn wordt verlicht.
Door infecties of andere oorzaken kan het langer duren voordat de wond gesloten is. De kans op een verdikking van het litteken is dan groter, ook een reden om vanaf dag 1 te behandelen.

Soorten littekens:

Er zijn verschillende soorten littekens, zoals dikke, dunne of opgezwollen littekens. Sommige littekens zie je meer dan anderen. Gelukkig kunnen we de meeste littekens behandelen zonder operatie, bijvoorbeeld met laser en medisch LED fototherapie. Natuurlijk is het belangrijk om goed voor je litteken te zorgen, bijvoorbeeld door het schoon te houden en de juiste verzorging te gebruiken.

Ontwikkeling van het litteken:

Littekens horen bij het leven,maar soms gaat het mis. De genezing van het litteken wijkt dan af.
Tegen afwijkende littekens kan je twee dingen doen:
  1. Afwijkende groei en klachten voorkomen
  2. Afwijkende littekens behandelen
Een afwijkend litteken kan:
  • Heel opvallend zijn
  • Door blijven groeien 
  • Pijn doen
  • Bewegen lastig maken
  • Zorgen voor klachten zoals jeuk
  • zorgen voor schaamte

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Het behandelen van littekens kan heel verschillend zijn en hangt af van verschillende dingen. Hier zijn een paar dingen waar we naar kijken:
Hoe lang geleden is het litteken ontstaan? Als het litteken nog nieuw is, behandelen we het anders dan een oud litteken.
Hoe ziet het litteken eruit? Sommige littekens zijn dikker, terwijl andere dieper liggen of zelfs een beetje van beide hebben. Elk soort litteken heeft een andere aanpak nodig.
Wat is de reden dat het litteken er is? Is het ontstaan door een ongeluk, een operatie, acné of iets anders? De reden kan bepalen hoe we het litteken behandelen.
Waar zit het litteken en doet het pijn? Soms zitten littekens op plekken die je goed kunt zien, of ze kunnen zelfs pijn doen of jeuken. Dat kan ook beïnvloeden hoe we het litteken behandelen.
Dus als we een litteken behandelen, kijken we naar al deze dingen om te beslissen wat de beste manier is om het litteken zo snel en mooi als mogelijk te laten herstellen.
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn.

Total skin Clinic

Call Now Button
× whatsapp met ons.