Huidoneffenheden Steelwratjes Bloedblaasjes Ouderdomswratten Talg hyperplasie Xanthelasme Venous lake Gesprongen haarvaatje

Heb je last van  bultjes en/of wratten en vind je dit lelijk?

huidoneffenheden:

Heb je wel eens gemerkt dat je huid niet helemaal glad is? Dit kunnen kleine bultjes, vlekjes of andere oneffenheden zijn die je liever kwijt zou willen. Deze huidoneffenheden kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verstopte poriën, overmatige pigmentatie of zelfs kleine bloedvaatjes. Maar geen zorgen, bij Total Skin Clinic kunnen we je helpen om ze te verwijderen!
We maken gebruik van speciale technieken, zoals coagulatie en laser, om deze oneffenheden gemakkelijk en effectief te verwijderen. Voordat we beginnen, controleren we altijd zorgvuldig of het plekje niet afwijkend is. Als we twijfelen, sturen we je door naar de huisarts voor verdere controle. Jouw veiligheid staat voorop!
Dus, als je je stoort aan een huidoneffenheid en je wilt dat deze verdwijnt, kom dan gerust langs bij Total Skin Clinic. Samen kunnen we kijken hoe we jouw huid weer mooi en egaal kunnen maken!
 
 

Hieronder een greep uit de meest voorkomende huidoneffenheden:

Fibromen

Fibromen zijn eigenlijk kleine, zachte bultjes die op je huid groeien. Ze zijn meestal huidkleurig of lichtbruin en voelen een beetje aan als kleine knobbeltjes. Helaas, zien ze er niet erg sierlijk uit en kunnen ze een beetje rommelig ogen op je huid.
Ze komen vaak voor op plaatsen waar je huid buigt of wrijft, zoals onder je armen, in je nek, onder je borsten of rond je liezen. Soms verschijnen ze ook op je gezicht of andere delen van je lichaam.
Maar maak je geen zorgen, fibromen zijn eigenlijk heel onschadelijk. Ze zijn als kleine huidknobbeltjes en zijn meestal niet gevaarlijk. Ze zijn niet kwaadaardig en doen geen pijn. Het zijn eigenlijk gewoon kleine vriendelijke bultjes.

Gesprongen haarvaatjes

Gesprongen haarvaatjes, ook bekend als spinnetjes, zijn kleine bloedvaatjes dicht onder de huid die eruit zien als kleine rode of paarse lijntjes. Ze worden vaak ‘spinnetjes’ genoemd vanwege hun uitwaaierende patroon, dat lijkt op een spinneweb.
Deze spinnetjes ontstaan wanneer kleine bloedvaatjes zich verwijden en verstrengeld raken. Dit kan gebeuren door verschillende redenen, zoals erfelijkheid, hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon, of druk op de bloedvaten door overmatig staan of zitten.
Gelukkig zijn gesprongen haarvaatjes meestal goedaardig en veroorzaken ze geen gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter als cosmetisch storend worden ervaren. Als je je stoort aan spinnetjes, zijn er behandelingen beschikbaar om ze te verminderen of te verwijderen, zoals lasertherapie of coagulatie.
Dus, maak je geen zorgen, spinnetjes zijn meestal onschadelijk en kunnen worden behandeld als je dat wilt!

Ouderdomswrat (verruca seborrhoica)

Ouderdomswratten zijn kleine, ruwe bultjes die op je huid kunnen verschijnen naarmate je ouder wordt. Ze worden veroorzaakt door een virus genaamd het humaan papillomavirus (HPV), dat ervoor zorgt dat je huidcellen sneller groeien dan normaal.
Deze wratten kunnen overal op je lichaam voorkomen, maar komen het meest voor op plekken die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals je gezicht, handen, rug en armen. Ze kunnen eruit zien als kleine bruine of zwarte vlekjes, of als verhoogde bultjes met een ruw oppervlak.
Gelukkig zijn ouderdomswratten meestal goedaardig en veroorzaken ze geen gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter als cosmetisch storend worden ervaren. Als je je stoort aan ouderdomswratten, zijn er behandelingen beschikbaar om ze te verwijderen, zoals, lasertherapie of coaculatie. Dus, maak je geen zorgen, ouderdomswratten zijn meestal onschadelijk en kunnen worden behandeld als je dat wilt!

Dermatosis papulosa

Dermatosis papulosa nigra (DPN) zijn kleine, donkerbruine of zwarte bultjes die op de huid verschijnen, vooral rond het gezicht en de nek. Deze bultjes zijn eigenlijk goedaardige gezwellen die vooral voorkomen bij mensen met een donkere huidskleur, maar ze kunnen ook voorkomen bij mensen met een lichtere huidskleur.
Maak je geen zorgen, ze zijn meestal onschadelijk en doen geen pijn. Als je je er echter aan stoort, kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd door een dermatoloog. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende behandelingen, zoals coagulatie en lasertherapie. Het proces is meestal snel en eenvoudig, en je huid zal snel herstellen.
Dus, als je last hebt van deze kleine bultjes en je wilt er graag vanaf, hoef je je geen zorgen te maken!

Venouslake

Een venous lake is eigenlijk een klein, onschuldig bultje gemaakt van bloedvaatjes, meestal op je lip. Het ziet eruit als een ovale bult met kleuren als blauw, rood of paars, soms zo groot als een erwtje. Ze kunnen ook op je oren en andere delen van je gezicht voorkomen.
Maar maak je geen zorgen, venous lakes zijn eigenlijk heel onschuldig en doen geen pijn. Je kunt er prima mee leven. Als je er echter vanaf wilt, kun je ze gemakkelijk laten verwijderen door een van onze specialisten.
 

Xanthelasma

Xanthelasma is eigenlijk een mondvol voor gele plekjes die op je huid verschijnen, vooral rond je ogen. Deze gele plekjes kunnen er een beetje uit zien als kleine vetbultjes of platte vlekjes.
Ze komen meestal voor bij mensen die wat ouder zijn, maar soms kunnen zelfs jongere mensen ze krijgen. Het is eigenlijk gewoon een teveel aan vet onder je huid.
Maar wist je dat deze gele plekjes ook gerelateerd kunnen zijn aan een hoog cholesterolgehalte? Ja, dat klopt! Mensen met een hoog cholesterolgehalte hebben een grotere kans op het ontwikkelen van xanthelasma. Het is daarom verstandig om, als je deze plekjes hebt, ook je cholesterolgehalte te laten controleren.
Maak je geen zorgen, xanthelasma is meestal onschadelijk en doet geen pijn. Maar het kan er een beetje vreemd uitzien en je kunt je er ongemakkelijk bij voelen. Als je er graag vanaf wilt, maak dat een vrijblijvende intake bij ons wij kunnen dit vaak eenvoudig behandelen zonder operatie.

Bindweefsel knobbeltje

Een angiofibroom is eigenlijk een vriendelijk bultje op je huid. Het is goedaardig, wat betekent dat het geen kwaad doet. Angiofibromen bestaan voornamelijk uit kleine bloedvaatjes en bindweefsel. Ze kunnen eruit zien als kleine, zachte bultjes die soms een beetje rood of paars zijn.
We zien angiofibromen vaak op het gezicht, vooral rond de neus en wangen, maar ze kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen.
Bij Total Skin Clinic kunnen we angiofibromen gemakkelijk behandelen. We kunnen ze verwijderen met behulp van verschillende technieken, zoals lasertherapie of elektrocoagulatie. Deze behandelingen zijn meestal snel en eenvoudig, en je huid zal snel herstellen.
Dus, als je zo’n vriendelijk bultje op je huid hebt waar je je misschien aan stoort, hoef je je geen zorgen te maken! Praat gewoon met ons bij Total Skin Clinic en we kunnen je helpen om ervan af te komen.

Talgklier hyperplasie

Talgklierhyperplasie is eigenlijk een mondvol voor een overactieve talgklier op je huid. Het betekent dat er te veel talg, een soort olieachtige stof, wordt geproduceerd, waardoor er kleine bultjes ontstaan. Deze bultjes kunnen eruit zien als kleine witte of gelige knobbeltjes.
We zien talgklierhyperplasie vaak op het gezicht, vooral rond de neus, voorhoofd en kin, maar ze kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen.
Maar maak je geen zorgen, talgklierhyperplasie is meestal onschadelijk en doet geen pijn. Als je je er echter aan stoort, kunnen we bij Total Skin Clinic helpen. We kunnen verschillende behandelingen aanbieden, zoals het reinigen van de huid, het gebruik van speciale producten en soms zelfs lasertherapie.
Dus, als je last hebt van deze kleine bultjes op je huid en je wilt er graag vanaf, hoef je je geen zorgen te maken! Praat gewoon met ons bij Total Skin Clinic en we kunnen je helpen om ze weg te halen.

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn eigenlijk kleine rode of paarse bultjes op je huid, die er een beetje uitzien als mini blaasjes vol met bloed. Ze zijn eigenlijk heel vriendelijk en onschadelijk. Bloedblaasjes bestaan voornamelijk uit kleine bloedvaatjes dicht onder de huid.
We zien bloedblaasjes vaak op het bovenlichaam, vooral op de borst en rug, maar ze kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen.
Bij Total Skin Clinic kunnen we bloedblaasjes gemakkelijk behandelen. We kunnen ze verwijderen met behulp van verschillende technieken, zoals lasertherapie of elektrocoagulatie. Deze behandelingen zijn meestal snel en eenvoudig, en je huid zal snel herstellen.
Dus, als je zo’n vriendelijk bultje op je huid hebt waar je je misschien aan stoort, hoef je je geen zorgen te maken! Praat gewoon met ons bij Total Skin Clinic en we kunnen je helpen om ervan af te komen.

Bij Total skin Clinic hebben alle specialisten een certificering dermatologie om huidafwijkingen te herkennen.

Heb je ooit last gehad van huidproblemen? Je bent niet alleen. Meer dan twee miljoen mensen in Nederland ervaren langdurig of zelfs hun hele leven huidproblemen. Als je een bezoek brengt aan een huidspecialist, is de kans groot dat je in contact komt met mensen die soortgelijke problemen hebben.
Het is belangrijk voor huidspecialisten om voldoende kennis te hebben over huidaandoeningen, omdat steeds meer mensen er mee te maken krijgen. Als je een huidaandoening hebt, wil je natuurlijk dat je huidspecialist begrijpt wat er aan de hand is en je kan voorzien van de juiste behandeling en advies.
Bij Total Skin Clinic begrijpen we het belang van het herkennen en begrijpen van huidaandoeningen. Daarom werken we nauw samen met dermatologen en andere specialisten om jou de beste zorg te bieden. Ons doel is om jouw huidproblemen effectief aan te pakken en je te voorzien van deskundig advies, zodat jij je weer goed voelt in je eigen huid.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn!
Bij ons beginnen we altijd met een goede voorbereiding. Als je huid niet klaar is voor een sterke peeling of laserbehandeling, zal het veel minder snel verbeteren dan wanneer je huid wel klaar is. Ook zullen de bijwerkingen en reacties van je huid veel minder zijn als je goed voorbereid bent.
Klik gerust op bovenstaande behandelingen voor meer informatie.

Belangrijke tips na je behandeling:

  1. Bescherm je huid tegen de zon: Na de behandeling kan je huid gevoeliger zijn voor de zon. Gebruik dus altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF als je naar buiten gaat om je huid te beschermen. Denk aan een hoed of een petje dragen voor extra bescherming!
  2. Niet wrijven: Probeer niet te krabben of te wrijven aan de behandelde plekjes. Dit kan de huid irriteren en het genezingsproces vertragen. Wees voorzichtig bij het wassen van je gezicht en gebruik milde producten.
  3. Volg de instructies op: Luister goed naar wat je behandelaar heeft gezegd. Ze hebben vast tips gegeven over hoe je het beste voor je huid kan zorgen na de behandeling. Als je iets niet begrijpt, vraag het dan gerust!
  4. Bel of app bij vragen: Als je je zorgen maakt of vragen hebt, aarzel dan niet om je behandelaar te bellen. Ze zijn er om je te helpen en kunnen al je vragen beantwoorden. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en weet dat je in goede handen bent. 
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn.

Total skin Clinic

Call Now Button
× whatsapp met ons.