Eczeem jeuk schilfers irritatie rood huid

Ervaar je het ongemak van een rode, schilferige huid, blaasjes, korstjes en jeuk?

Eczeem

Heb je ooit rode plekken op je huid gehad die kriebelen en schilferig zijn? Misschien heb je zelfs kleine bultjes of blaasjes gezien die erg jeuken. Als dat zo is, zou het kunnen dat je eczeem hebt.
Eczeem is als een soort huidprobleem dat best veel mensen hebben. Ongeveer 10 tot 20 van de 100 kinderen en 3 tot 5 van de 100 volwassenen hebben er last van. Het is een beetje als een avontuur voor je huid, maar niet op de goede manier.
Als je eczeem hebt, is je huid geïrriteerd en ontstoken. Dat betekent dat het rood wordt en er schilfertjes op komen, alsof je huid een beetje van streek is. En het kan behoorlijk jeuken, net als wanneer je een kriebelig kriebeltruitje draagt!
Soms kan het zelfs zo erg zijn dat de huid openbarst, en dat doet niet alleen pijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn omdat er dan bacteriën in kunnen komen die de huid ziek maken en kan gaan ontsteken.
Maar weet je, ook al kan eczeem vervelend zijn, er zijn manieren om ermee om te gaan. Het is belangrijk om voor je huid te zorgen. Ben voorzichtig met agressieve crèmes en zepen, deze kunnen je probleem verergeren.

Bij Total skin Clinic zijn we gespecialiseerd in huidherstel, ook bij eczeem.

Als je eczeem hebt, is het net alsof je huid een beetje in de war is en niet helemaal gelukkig is. Maar geen zorgen, we kunnen samen een plan maken om het beter te maken en je weer comfortabel te laten voelen!
Eczeem kan verschillende dingen zijn en daarom  heeft elk soort eczeem een ander plan nodig om ermee om te gaan. Sommige soorten eczeem die jeuken en schilferig is, terwijl andere meer als vervelende kriebels zijn die op je huid kruipen.
Maar weet je, eczeem komt vaak van binnen, dus het is belangrijk om niet alleen naar de buitenkant van je huid te kijken, maar ook naar wat er binnenin gebeurt. Misschien zijn er dingen die je eet of doet die je eczeem erger maken. Dus, we kunnen samen kijken naar wat je eet, hoe je je huid verzorgt en andere dingen die kunnen helpen om je eczeem te kalmeren.
En onthoud, je staat er niet alleen voor! Als je vragen hebt of als je je zorgen maakt, praat er dan over met ons over. We kunnen je helpen om een plan te maken dat speciaal voor jou werkt, zodat je snel weer kunt genieten van je avonturen!

welke behandelingen zijn er mogelijk?

We bieden een behandeling voor eczeem zonder dat je zware medicijnen of hormonen hoeft te gebruiken. We maken gebruik van iets cools genaamd de Dermalux MD, een soort speciale lamp die LED-licht gebruikt. Dit heeft veel voordelen voor eczeem, en je kunt al binnen een week resultaten zien:
  • Jeuk wordt minder of verdwijnt helemaal.
  • Ontstekingen verdwijnen.
  • Geen wondjes meer.
  • Geen schilfers en geen gebarsten huid meer.
  • Je huid voelt weer soepel aan en is minder droog.
  • En je ziet er een stuk minder rood uit!
Voor de behandeling van eczeem raden we aan om een intensieve behandeling te volgen. Dat betekent dat je twee keer per week gedurende een maand langskomt. Omdat eczeem een langdurige aandoening is, adviseren we na de behandeling een onderhoudsbehandeling eens per maand om het goede resultaat te behouden.

Soorten eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem, elk met hun eigen kenmerken:
Acuut eczeem: Dit herken je aan rode plekken met blaasjes. Na verloop van tijd worden de plekken schilferig en vormen zich korstjes.
Chronisch eczeem: Dit gaat gepaard met schilfers en je ziet grove huidlijnen die droog en stug aanvoelen.
De meest voorkomende soorten:
  • Atopisch eczeem: Dit is erfelijk en begint vaak in de kindertijd. Het kan soms verdwijnen en dan weer terugkomen. Symptomen zijn jeuk, een droge huid, roodheid, bultjes, blaasjes, korstjes en schilfers. Het zit vaak op de binnenkant van de ellebogen, in de knieholtes, op de enkels, in de nek en rond de ogen.
  • Seborroïsch eczeem: Dit komt vaak voor in het gezicht en op het behaarde hoofd. Het zijn rode, schilferende plekken die licht jeuken. Een bekende vorm hiervan is roos. Het komt voor op de oogleden, de haarlijn, in het haar, plooien om de neus, de wenkbrauwen, de oorschelpen, de borst en de rug. Dit type eczeem is een reactie op een bepaald gist en kan soms na een paar weken verdwijnen, maar ook maanden aanhouden.
  • Hypostatisch eczeem: Dit komt voor op de (onder)benen, vooral bij ouderen. Het kenmerkt zich door opgezwollen (dikke) benen, rode korstjes, schilfers en barstjes op de onderbenen, en vocht uit de huid door krabben. Het wordt vaak veroorzaakt door te veel vocht in de benen, irritatie door kousen of uitdroging van de huid.
  • Contacteczeem: Dit is een allergische reactie op bepaalde producten. Het veroorzaakt rode, jeukende plekken op de huid, bultjes, schilfers, blaasjes, kloofjes en soms zwelling van de huid. Het komt vaak voor op de handen, voeten en het gezicht, vooral na blootstelling aan bepaalde producten zoals schoonmaakmiddelen of make-up.
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn.

Total skin Clinic

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?