Psoriasis Rode plekken Schilfers  Irritatie Gebarsten huid Verdikte huid

Verberg jij jezelf en je huid door psoriasis?

Psoriasis:

Psoriasis is een ziekte die ontstekingen veroorzaakt en het meest voorkomt op de huid. Als je psoriasis hebt, kan je huid er anders uitzien en voelen. Het kan bedekt zijn met rode plekken of ‘plaques’. Deze plekken kunnen klein zijn, groot en helemaal rood, of ze hebben een witachtig laagje schilfers erop. Soms jeuken deze plekken heel erg, en het is moeilijk om niet te krabben, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar erger.
Maar psoriasis is niet alleen iets wat je op je huid ziet. Het kan ook andere dingen veroorzaken, zoals pijn in je gewrichten. Dit kan optreden voor of nadat de plekken op je huid verschijnen. Het kan je rug, knieën, vingers en andere gewrichten treffen.
Veel mensen denken dat psoriasis alleen bij volwassenen voorkomt, maar dat is niet waar. Zelfs kinderen kunnen psoriasis krijgen, soms al op heel jonge leeftijd.
Het belangrijkste om te weten is dat psoriasis niet besmettelijk is! Je kunt het niet van iemand anders krijgen zoals een verkoudheid of griep

Bij Total skin Clinic kunnen we je helpen om de klachten te verminderen.

Psoriasis is een ziekte die vaak langdurig is, wat betekent dat het niet snel weggaat. Bij Total Skin Clinic kunnen we helpen om de vervelende symptomen van psoriasis te verminderen en onder controle te houden, zonder vervelende bijwerkingen. Dus zelfs al is psoriasis een lastige ziekte, wij staan klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk met je gaat.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Bij Total Skin Clinic begrijpen we dat psoriasis een uitdagende ziekte is. Daarom bieden we behandelingen aan om de symptomen te verminderen en onder controle te houden. We gebruiken hiervoor een speciale machine genaamd de Dermalux MD, die helpt om de huid te verbeteren. Maar we kijken niet alleen naar de buitenkant! We weten dat de omstandigheden waarin je leeft ook invloed kunnen hebben op je psoriasis. Soms kunnen interne oorzaken ervoor zorgen dat je klachten erger worden. Daarom willen we niet te veel behandelingen doen, maar wel genoeg om je te helpen. Zo kunnen we samen proberen om je psoriasis zo goed mogelijk onder controle te houden.

Klik op bovenstaande link en lees meer over de kracht van De Dermalux MD

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van psoriasis?

  1. Stress: Druk zijn kan je psoriasis erger maken. Het is als wanneer je veel schoolwerk hebt en je voelt dat je huid geïrriteerd raakt.
  2. Huidletsel: Als je jezelf bezeert, zoals bij een snee of een insectenbeet, kan het zijn dat je psoriasis op die plekken erger wordt. Het is alsof je huid een beetje boos wordt door het letsel.
  3. Infecties: Soms kan een infectie, zoals een verkoudheid of een keelontsteking, ervoor zorgen dat je psoriasis opvlamt. Het is als wanneer je lichaam druk bezig is om de infectie te bestrijden en je huid hierop reageert.
  4. Weersomstandigheden: Soms kan extreem weer, zoals koude winterlucht of te veel zonlicht, je psoriasis verergeren. Het is alsof je huid gevoelig is voor veranderingen in het weer.
  5. Levensstijl en voeding: Sommige dingen die je doet, zoals roken of ongezond eten, kunnen je psoriasis erger maken. Het is als wanneer je lichaam niet blij is met wat je het geeft, en dit laat zien op je huid.
Als je begrijpt hoe deze dingen je psoriasis kunnen beïnvloeden, kun je proberen ze te vermijden of ermee om te gaan. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is, dus wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Maar het kan helpen om te leren wat jouw psoriasis kan veroorzaken en hoe je ermee kunt omgaan.
Ben lief voor jezelf

Laat je huid onze 'zorg' zijn.

Total skin Clinic

Call Now Button
× whatsapp met ons.