d6b12c1f-60fa-4d30-819d-85f9ae476dc2

Medische peeling

Heb je littekens, onregelmatige structuur en/of huidveroudering? Dit zijn  allemaal indicaties voor een medische peeling. Bij deze intensieve peeling worden oppervlakkige lijntjes en structuur verzacht, verkleuringen zoals pigmentvlekken verminderen. Na deze peeling gaat de huid zich van binnen uit zichtbaar vernieuwen en schilferen/vervellen. Het zal een fris en verhelderen effect aan de huid geven. Deze peeling kan worden ingezet op meerdere zones van het lichaam, daar waar nodig.

De behandeling

Er wordt gestart met een intake gesprek, samen kijken we waarom er gekozen wordt voor een medische peel en of deze voldoet aan de wensen en de indicatie.  Ook worden de verwachtingen, de risico’s  en het herstel besproken, om zo een eerlijk mogelijk advies te geven. Tijdens dit consult worden de voor- en nadelen van verschillende peelings besproken. Bovendien bespreken we ook alternatieve behandelingen zoals de Hybrid laser. Nadat er een keuze is gemaakt, vult u een instemming formulier in waarin duidelijk wordt dat het veilig is om u te mogen en kunnen behandelen. Als alles in orde is kan er een afspraak gemaakt worden.

Voor er  gestart wordt maken we foto’s voor in het medisch dossier. Bij een medische peeling maken we gebruik van zeer en een hoge concentratie, zoals bijvoorbeeld o.a.  trichchloorazijnzuur(TCA) en/pf fenol . Deze gaan de celeiwitten ontdoen van heb water omhulsel, waardoor de bovenste huidlaag indroogt en zal afschilferen/vervellen. Door de dieptewerking van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (tweede huidlaag) gestimuleerd worden. Daar de bovenste huidlaag volledig zal vervellen, gaat ons lichaam heel hard aan het werk om nieuwe cellen te maken om te repareren  en gedraagt zich daardoor als een jongere huid. De huid wordt zichtbaar frisser en gladder, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Nadat we de huid hebben gereinigd en voorbereid, brengen we de peelingvloeistof aan op de huid. dit kan een branderig gevoel geven. de peeling wordt in meerdere lagen aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt.
na de behandeling is de huid enigszins gevoelig, heeft een witte schijn(frosting) ,rood en mogelijk licht gezwollen.

Nazorg

Na de behandeling kun je nog een licht branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. De ochtend na de behandeling kan het voorkomen dat er vochtwallen onder de ogen aanwezig zijn. Op dag 1,2 en 3 zal je huid strak en droog aanvoelen. Vooraf aanwezige pigmentvlekken, zullen extra donker verkleuren. Van dag 3 tot 6 zal de huid geleidelijk gaan vervellen. de mate van vervelling is afhankelijk van het aantal lagen waarmee de peeling wordt aangebracht en de diepte van de peeling.

Hoe de verzorging van je huid voor, tijdens en na de peeling gaat uitzien, zal de behandelaar met u bespreken, het is van belang dat u deze adviezen goed opvolgt, om geen complicaties te veroorzaken en een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken van de behandeling.

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?