shutterstock_155128541

Peeling

Ziet je huid er vlekkerig en vaal uit, misschien  zijn er littekentjes ontstaan door acne of andere huidproblemen? Of is je huid vet en onrustig? Met een peeling komt je gezonde huid weer naar boven en zal deze weer een stalend en frisse uitstraling krijgen.

Total skin Clinic biedt een breed assortiment aan peelings voor diepte en indicatie variërend van de eerste( de epidermale) tot de tweede huidlaag( de reticulair Dermis). Hierbij gebruiken we AHA, BHA, TCA en fenol. Daarmee is er voor elke indicatie een passende peeling binnen ons bereik.

Waarom een peeling

Onze opperhuid (de eerste van 3 lagen waaruit onze huid bestaat) vernieuwd tot ons 25 ste levensjaar gemiddeld in 28 dagen. De  levende huidcellen die gemaakt worden in een diepere huidlaag worden langzaam omhoog geduwd, deze nieuwe cellen vormen een dakje en liggen daar dakpansgewijs op elkaar. Op deze manier vormen ze een huidbarriére die ons beschermd tegen vochtverlies en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals o.a. uv-stralingen en ziekte verwekkers.
Helaas, naar mate we ouder worden vertraagd dit proces en kan het zelfs tot 70 dagen duren tot onze huid vernieuwd is. Dit heeft als gevolg dat de opperhuid (het dak op onze huid) dikker wordt, het gevolg is dat de huidbarriére juist vermindert de huid steeds luier wordt en de huidconditie achteruit gaat. Met als gevolg huidverslapping en een dof voorkomen.

Wat is de kracht van een peeling

Een behandeling die specifiek gericht is om de verhoorning van de huid aan te pakken, is een chemische peeling. Als de peeling wordt aangebracht gaat hij een reactie aan met onze huid. Afhankelijk van de peeling die gekozen wordt, zal het afschilveringsproces van de huid gestimuleerd worden en ontstaan er ruimte voor nieuwe frisse cellen en zal onze huid weer gaan stralen. Door gebruikt te maken van verschillende peelings, zelfs tijdens één behandeling met verschillende werkstoffen, kunnen we specifiek werken aan verschillende huidproblemen, zoals huidveroudering, onzuiverheden, acne/littekens en pigmentvlekken .

Welke peeling is goed voor jou

Er zijn verschillende soorten peelings en er kunnen ook meerdere peelings goed zijn voor één huid. elke behandeling die je ondergaat kijken we samen nar de huid conditie je wensen en naar wat er mogelijk is om het beste resultaat te bereiken.
we maken een onderscheid van oppervlakkige (instituut) peelings tot medium peelings. Hiermee bedoelen we, tot hoe diep de peeling doordringt in de huid.

De oppervlakkige peelings hebben als voordeel dat er geen hersteltijd nodig is, maar de huid een enorme boost krijgt en ook al zal dit niet vaak leiden tot het zichtbaar schilferen van de huid, we toch huidprobleem zoals een Valle doffe huid, fijne lijntje en onzuiverheden kunnen aanpakken en verbeteren. het voordeel is dat deze Peels vaker kunnen en mogen worden ingezet.

De medium peelings hiervoor wordt de stof trichloorazijnzuur (TCA) gebruikt ook hier zijn verschillende percentages van en ook met toevoegingen om specifieke problemen aan te pakken zoals bijvoorbeeld Melasma. De stof TCA ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hen wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. door de dieptewerking van de peeling zal de celdeling in de lederhuid(2de huidlaag) gestimuleerd worden. Het gevolg is dat de huid zich gaat gedragen als een jongere huid. celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen, fijnlijntjes verzachten en de structuur zal verbeteren.
Bij deze peeling moet men wel rekening houden met een down time van een aantal dagen.

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?