psoriasis-de-symptomen-van-psoriasis-ducray

WAT IS PSORIASIS 

Psoriasis is een chronische ontstekingsziekte die het meest voorkomt in haar cutana vorm, dus op de huid. bij een opstoot verander de huid en wordt ze bedekt met plekken of ‘plaques”. Dit hangt af van de verschillende vormen van psoriasis of de plaques beperkt, uitgebreid volledig rood zijn of zit er een witachtiglaagje op, de schilfers. De plaques van psoriasis zijn heel vervelend. De drang om te krabben bij jeuk is soms erg groot, maar helaas verergert dit het probleem alleen maar.

Maar psoriasis is ook een extra-cutane ziekte, wat dus betekent dat het niet alleen de huidmaat ook andere klachten met zich mee kan brengen. Voor en na het verschijnen van de plaques kan gewrichtspijn optreden. De wervel kolom, de knieën de vingers… psoriatische artritis treft ieder type gewricht.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, komt psoriasis niet alleen voor bij volwassen. De ziekte spaart ook kinderen niet en soms op heel jonge leeftijd.

psoriasis is niet besmettelijk!!

De symptomen van psoriasis

De symptomen  van psoriasis  zijn vaak heel kenmerkend.

Psoriasis en plaque 

Dit is de meest voorkomende vorm, deze uit zich in rode, duidelijk begrensde plekken die bedekt zijn met dikke strikken witachtige, dode huid die we schilfers noemen. De jeuk hiervan, kan heel intense en moeilijk te verdragen zijn. Door hieraan te krabben komt de laag schilfers los. de rode plaque ligt dan bloot en kan beginnen te bloeden. Krabben vertraagt het genezing proces waardoor genezing moeilijk verloopt.

Tussen twee uitbraken van psoriasis is de huid vaak droog, kwetsbaar en gevoelig en dan is goede verzorging van belang.

Hoe ontstaat psoriasis?

Niet alle oorzaken van psoriasis zijn bekend. De afweercellen in de huid spelen een belangrijke rol. Deze gaan over reageren en meer cellen aanmaken. Dit leid tot de ontsteking die de basis  zijn van de plaques die je ziet.

Uitbraken kunnen verergen door o.a.

  • Weersverandering/klimaat
  • Geneesmiddelen
  • Alcoholgebruik
  • Roken
  • Stress
  • Huidtrauma’s

De Behandeling

De behandeling  zal worden ingezet op symptomen te verminderen en te verzachten. Psoriasis kunnen we niet genezen.

We maken gebruikt van de Dermalux md (medische CE-kermerk). Het is een pijnloze, niet innovatieve  behandeling. Er is bewezen dat het rode licht bij 8 sessie 60% tot 95% van de klachten van psoriasis opheffen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets rood verkleurd zijn daar de doorbloeding wordt gestimuleerd. U kunt u dagelijkse bezigheden normaal hervatten.

Wat niet te doen voor de behandeling

voor de behandeling:

  •  12 uur voor de behandeling mogen er geen hormoon-houdende crèmes op de huid worden aangebracht.

 

goed om te weten

Alvorens er gestart wordt met de behandeling gaat er een kosteloze intake met screening van u gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied  van behandeling bepaald. Er zal gesproken worden over de voor- en nazorg die horen bij deze behandeling. verder wordt voor de behandeling u medische voorgeschiedenis gecontroleerd en een lijst met u doorgenomen.

 

 

psoriasis-de-symptomen-van-psoriasis-ducray
0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?