Huidverslapping en rimpels

Huidveroudering begint al rond ons 20ste levensjaar. Maar wordt pas zichtbaar tussen ons 30ste en 40ste levens jaar. In de huidlagen treed een verandering op waardoor deze gaat verslappen. Huidverslapping ontstaat omdat de natuurlijk aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur vermindert, waardoor de huid haar stevigheid en volume verliest. Deze 3 zorgen voor een strakke en jeugdige uitstraling, stevigheid en veerkracht.

Vooral de stevigheid, maar ook de veerkracht houdt normaliter het vetweefsel op zijn plek in de huid. Door het verdwijnen hiervan zal het vetweefsel van de huid onder invloed van de zwaartekracht gaan zakken, waardoor huidverslapping ontstaat.

De oorzaken van huidverslapping liggen grotendeels bij veroudering en genetische factoren. Omgevings- en levensstijlfactoren (roken, blootstelling aan de zon) zijn ook van invloed op de structuur en gezondheid van onze huid.

Huidverslapping kenmerkt zich door o.a. een lossere gezichtsvorm, een slappere kaaklijn, hangende mondhoeken, ingevallen wangen en rimpels.

Factoren die huidverslapping versterken:

Verslapping van de huid is zoals eerder aangegeven een natuurlijk proces. Maar er zijn een aantal factoren die het proces versterken en doen versnellen.

Factoren die huidverslapping versterken:

Roken zorgt voor een versneld verlies van elastine en collagene vezels, waardoor de rimpels bij rokers vaak dieper zijn. Nicotine zorgt voor vernauwing in de bloedvaten van de opperhuid. Hierdoor kunnen de vitamines (met name vit c) niet aan die huid worden afgegeven. Vitamine c is belangrijk voor de huid , het is een krachtige beschermer tegen vervuiling, UV-straling en dus huidveroudering.

Suikers, met name de snelle suikers zeten zich vast op het elastine en collageen in onze huid, waardoor de eiwitstructuren beschadigen. Dit proces noemen we ook wel glycatie. Door het eten van voeding waarbij het bloedsuiker sterk stijgt, treed dit proces op. Dit proces versnelde huidveroudering.

Zon is een grote veroorzaker van vroegtijdige huidveroudering. Collageen en elastine in de diepere huidlagen worden aangetast door de zon. Dus maakt de gezonde cel al kapot alvorens hij op de plaats van bestemming is. Ook het hyaluronzuur neemt af als je onbeschermd geniet van de zon. En goede zonbeschermingsfactoren met een hoge SPF is daarom een must.

Stress veroorzaakt onder andere een hoog cortisol gehalte. Cortisol geeft de huid een verminderde weerstand, slechter herstel, maar ook afname van collageen en elastine in de huid.

Voor wie is de Hybrid collageen laser brush?

Voor iedereen van af 20 jaar die de afbraak van collageen en elastine wilt tegen gaan. voorkomen is beter dan genezen!

Wat houd de Hybrid collageen laser brush bij Total Skin Clinic in?

De behandeling wordt uit gevoerd met de Hybrid gefractioneerde laser. Deze gefractioneerde laser is de krachtigste laser in zijn soort en door de warmte afgifte aan de huid wordt de collageen en elastine aanmaak gestimuleerd. De bovenste huid laag blijft hierbij intact. Door de warmte die we in de huid brengen zal er een roodheid ontstaan, deze kan een aantal uurtjes zichtbaar zijn.

De laser maakt gecontroleerde kleine thermische beschadigingen aan in de huid, als reactie hierop gaat het ons lichaam reageren, om te repareren en maakt hierbij nieuw collageen en elastine vezels aan om de gezonde cellen te beschermen. Als gevolg een stevige huid en. minder afbraak dus ga je de veroudering tegen.

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?