Fibromen (steelwratten)

Een fibroom is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. De meest voorkomende fibromen zijn zogenaamde weke fibromen, deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen, onder de borsten en op het bewegende ooglid. In mindere mate komt ook het harde fibroom voor. Deze bevinden zich vooral op de armen en benen en voelen aan als een hard schijfje. Behandeling van beide soorten is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.

Ouderdomswratten

Een ouderdomswrat of wel verruca seborrhoica genoemd betekend letterlijk een vettige wrat. Ouderdomswratten kunnen heel verschillende vormen en kleuren aannemen. Het begint vaak met een klein geelbruin plekje en als niet behandeld uitgroeien tot een verheven letsel van de grote van een euro. Een ouderdomswrat is n iet besmettelijk, maar zeker niet mooi.

Gesprongen haarvaatjes/bloedblaasjes

Mannen, vrouwen en zelfs kinderen krijgen ooit te maken met gesprongen adertjes. Dit kan zich uiten in couperose, spider naevus, cherry anginoompjes of rosacea.

Venous lake

Een venous lake is een plaatselijk goedaardig bloedvatgezwelletje dat meestal aan de (onder)lip is gelokaliseerd. we zien vaak een ovaal blauw-rood, paars bultje en kan soms een afmeting hebben van 1 cm. voorkeursplaatsen zijn de lippen , maar de oren en ook op andere plaatsen in het gelaat kunnen ze voorkomen.

Dermatosis papulosa nigra

Is de naam voor kleine (1-2 mm) zwarte of bruine papeltjes die meestal voorkomen bij personen Met een donkere huid, met name in het gezicht, hals en decolleté.Het aantal en grootte neemt vaak vanaf de puberteit toe. soms grote en gesteelde varianten.

 

.

Xanthelasme

Xanthelasma is een plaatselijke stoornis in de vetstofwisseling.
Dit uit zich vaak door vergeelde plekken rondom de ogen.

In veel gevallen is er sprake van verhoogd cholesterol, maar niet bij iedereen.

Xanthelasma is vaak te zien aan de onder- en bovenzijde in je hoeken van de oogleden. Maar uit zich ook geheel rondom de oogleden. Ze zijn cosmetisch erg vervelend.

 

 

Angiofibromen

Angiofibromen zijn goedaardige gezwellen, opgebouwd uit vaat- en bindweefsel.

Angiofibromen bestaan uit zowel clustering van vaatjes als bindweefsel. Hierdoor zijn het net fibromen, maar dan rood. Ze komen meestal voor in het gelaat, voornamelijk rond de lippen en neus.

Talgklier hyperplasie

Dit is een toename van talgkliertjes in de huid.We vinden ze vaak in het gezicht en zijn enkele millimeter tot cm groot.

Ze zijn vaak hobbelig van structuur. En ze gaan niet vanzelf weg, er kunnen in de loop van jaren plekjes bijkomen. Plekjes kunnen veilig verwijderd worden.

Wat kunnen wij bij Total Skin Clinic voor u betekenen? 

Indien men last heeft van één of meerdere van boven genoemde laesies, dan kunnen wij deze verwijderen door middel van coagulatie of laser. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om deze oneffenheden te behandelen.   Coagulatie therapie pakt alleen de probleemgebieden aan en beschadigt de gezonde, omliggende huid niet. In sommige gevallen wordt een laser ingezet voor de behandeling.

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?