definitieve-ontharing-be-younique

Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren definitief te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje waarmee haren één voor één worden behandeld. De huidtherapeut laat een naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden een stroomimpuls te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor het haarzakje dusdanig beschadigt dat er geen haar meer uit kan groeien. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Ontharing door middel van elektrische epilatie vereist meerdere behandelingen. Dit komt o.a. door de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Behandelmogelijkheden 

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie. De keus voor elektrische epilatie of lasertherapie is afhankelijk van het haartype. In tegenstelling tot lasertherapie, is elektrische epilatie vooral geschikt voor de behandeling van lichte en dunne haren (grijze, witte, blonde en rode haren). Bij dikke en donkere haren heeft lasertherapie vaak de voorkeur, al kunnen gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine) haren zowel met elektrische epilatie als met lasertherapie worden behandeld.

Behandelperiode 

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en het haartype. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om een- tot tweemaal per jaar onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Bovendien kunnen door hormonale veranderingen en medicijngebruik altijd nieuwe haren ontstaan.

Voordelen
  • Effectief bij alle haartypen (ongeacht kleur en dikte)
  • Na de behandeling zijn doorgaans alle haren (die in de goede haarfase actief zijn) definitief verwijderd
  • Elektrische epilatie is per behandeling goedkoper dan lasertherapie
Nadelen
  • Elektrische epilatie neemt relatief veel tijd in beslag
  • De haren moeten enkele millimeters lang zijn voor de behandeling
  • Kans op gevoeligheid en roodheid van de huid

Leefregels voor en na de behandeling

Elektrische epilatie is niet gevaarlijk voor uw huid. Voor een succesvolle behandeling is het wel noodzakelijk enkele ‘leefregels’ op te volgen. Zo is het belangrijk dat u vier weken voor en ook tijdens de behandeling stopt met het uittrekken / epileren / harsen van de haren in het te behandelen gebied. Het is wel toegestaan om de haren tussentijds te scheren en / of een ontharingscrème te gebruiken. Tevens is het van belang dat u zonlicht vermijd en uw huid goed beschermt tegen de zon om huidverkleuring te voorkomen.

Kosten elektrische epilatie

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor elektrische epilatie en wat de kosten zijn. Mogelijk komt u in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van deze behandeling. Dit is echter afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of elektrische epilatie in aanmerking komt voor vergoeding.

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?