Blog #4 Mariolein: “Face BBQ”

 In Blog

We hebben nog even kunnen genieten van een mooie nazomer. De vakantie lijkt alweer eeuwen geleden. De bladeren zijn grotendeels van de boom gevallen en ook ik begin wat te verdorren. Toch net een beetje te veel in de zon gezeten, emmers met prosecco en chardonnay weggezopen om niet te spreken van alle gezellige feesten en festivals.

Tijd voor een oppepper; een fractional. Ik noem het ook wel eens mijn jaarlijkse face BBQ. Niet een behandeling waar ik me op verheug maar wel eentje waarvan ik zeker weet dat het me een jonger, gezonder, strakker en minder grauw vel gaat opleveren.

Hoe?
Het is een laserbehandeling waarbij met de laser piepkleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt je huid gestimuleerd om de gaatjes te herstellen. Dit hele proces bevordert de aanmaak van collageen.

Ik weet het, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wat is er van waar? Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken maar ik zie na twee weken al verschil. De huid is strakker, oogt frisser en vooral bij mijn ogen en kaaklijn zie ik dat het liftend werkt. En dat moeten we hebben.

Hoe voelt zo’n behandeling?
Alsof er duizenden warme naaldjes in je vel worden gestoken, gelukkig niet allemaal tegelijk. Je huid wordt warm en door de verhitting wordt de bovenste huidlaag als het ware weggeschroeid. Vandaar mijn term face BBQ. De eerste keer vond ik dat eng, maar nu weet ik dat als ik regelmatig mijn huid scrub of peel er niet meer zo veel weg te schroeien valt tijdens de fractional. Sandra begint de behandeling ook met een peeling, dat scheelt.

Ik laat deze behandeling  ieder jaar doen. Een keer voor mijn gezicht en een keer voor mijn hals. OK ik loop de eerste dagen voor joker maar eigenlijk boeit me dat niet meer, de beloning komt immers later. Ik doe gewoon alles wat ik normaal ook doe en als mensen me vreemd aankijken zeg ik dat ik een gezichtsbehandeling heb gehad. Vaak vragen ze dan verder en kan ik het uitleggen. Ben best wel trots op het feit dat ik dit durf. Waarom zou je je moeten schamen voor het feit dat je jezelf goed verzorgt?

Groetjes,

Mariolein

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button