Blog #2 Mariolein: “Lekker strak koppie”

 In Blog

Vroeger was ik gezegend met een lekker strak koppie. Ik was niet het mooiste meisje van de klas, maar ik mocht er zijn. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik nog steeds wel een leuke vijftiger, alleen dan zonder dat strakke koppie. Niet zeuren: je moet blij zijn met wat je hebt. Superleuke dooddoener op feestjes of welgemeende opmerking van mijn dochter die over veertig jaar wel anders praat.

Ik wil graag de beste versie van mezelf zijn. Ik worstel me door een heel nieuw tijdperk van techniek en media waarbij mijn grijze cellen het stevig te verduren krijgen. Ik zwoeg me het schompes in de sportschool, en dan zou je niet mee mogen profiteren van de voortschrijdende kennis en steeds betere mogelijkheden om het lijf dat dit ondernemende vrouwmens moet huisvesten op orde te houden? Stilstand is achteruitgang. Niets doen? Ik dacht het dus niet.

Vandaag is het tijd voor alweer mijn derde face contouring. Hierbij, zo is mij uitgelegd, wordt op pijnloze en effectieve wijze mijn huid verstrakt en verstevigd. In je huid zit een soort netwerk dat zorgt voor de stevigheid. Dit netwerk verslapt met de tijd, denk maar aan een net panty die je te vaak aan hebt gehad. Pas als hij weer gewassen (lees behandeld) is zit hij weer lekker strak om je benen heen. Nou laat die strakke kaaklijn maar komen! En als het even kan ook wat minder rimpel en plooi.

De behandeling wordt met een soort pistool gedaan. Gelukkig wordt er niet echt op me geschoten. Aan het uiteinde van ‘het pistool’ zit een ronde metalen bol, een soort kogellager die over mijn gezicht wordt bewogen. Het voel eigenlijk wel prettig aan. De bedoeling is dat er een soort koorts in mijn huid wordt opgewerkt zodat deze getriggerd wordt te verstrakken en uiteindelijk ook te vernieuwen. Ik heb van tevoren al veel water gedronken, dat schijnt essentieel te zijn. Als het te warm wordt moet ik het aangeven. Bovendien wordt voortdurend de temperatuur van mijn huid gemeten. Ik vind het wel prima zo. Terwijl we gezellig bijkletsen doezel ik half weg. Wie zegt dat wie mooi wil zijn, pijn moet lijden? Na een klein uurtje ben ik klaar. Ik heb geen centje pijn.

Na de eerste behandeling kwam ik thuis en mijn echtgenoot vond al dat er zichtbaar resultaat was. Maar ja, als ik hem vraag of ik ben afgevallen terwijl ik eigenlijk weet dat dit niet zo is zegt hij ‘ja’ om er maar vanaf te zijn. Ik ga dus liever op mijn eigen oordeel af. De ochtend na de eerste behandeling meende ik wel wat minder diepe neusplooien op te merken.

Nu, na deze derde behandeling, merk ik echt verschil. Het maakt me wel hebberig, want nu mijn kop weer wat strakker is wil ik eigenlijk ook wel mijn nek laten doen. Dat komt dan nog wel. Ik heb nog heel veel ‘onbehandeld lijf’ over dus nog genoeg te doen. Stapje voor stapje. Met deze techniek kun je namelijk ook de rest van je lichaam laten verstevigen. Omdat met ultrasone(lees geluid) golf en radiofrequentie wordt gewerkt kan de intensiteit worden aangepast op verschillende onderdelen (lagen van je huid). Je kan de zaak wat strakker laten trekken maar ook cellulitis aanpakken. Dit alles zonder mes of andere nare behandelingen. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar mijn volgende behandeling. Laat die schoolreünie aan het einde van de zomer maar komen!

Groetjes, Mariolein

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

Call Now Button