Product van de Maand: Absolution lippenbalsem

 In Blog

Wat is Absolution Le Baume Lip & dry skin balm?

lipbalsem Absolution Le Baume Balsem voor lippen en droge huidWij verkopen Absolution producten omdat deze van 100% natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Deze lippenbalsem is dan natuurlijk geen uitzondering en bestaat met name uit natuurlijke oliën. In de meeste lippenbalsems zitten veel synthetische stoffen zoals smaakstoffen en parabenen (chemische stoffen op petroleumbasis) die gevaarlijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Door het gebruik van natuurlijke producten bestaan deze gevaren niet. Omdat je synthetische lippenbalsems steeds opnieuw aan moet brengen om een goed effect te bereiken, kunnen ze ook een verslavende werking hebben. Met de natuurlijke producten die Absolution gebruikt, heb je daar geen last van.

Een van de ingrediënten van onze lippenbalsem is bijenwas. Bijenwas is antibacterieel, antioxidant en heeft een onstekingsremmende werking. Ook hydrateert bijenwas, waardoor je lippen (of huid!) zacht en soepel worden of blijven. Keigezond om op droge en gebarsten lippen of een plek droge huid te smeren dus!

Ook zit er sheaboter in de balsem. Net als bijenwas is sheaboter antibacterieel en antioxidant door de vetzuren die erin zitten. Doordat sheaboter ook een lichte UV-beschermingsfactor heeft, kun je de balsem ook goed in de zomer gebruiken om je lippen tegen de zon te beschermen.

Omdat beide stoffen je huid of lippen hydrateren én het vocht in je lichaam houden, kun je deze ook voor droge plekjes op je huid gebruiken en heb je met minder balsem smeren een veel sterker effect. Je hebt dus minder balsem nodig en bent niet continu nieuwe balsem op aan het brengen omdat deze opgedroogd en uitgewerkt is.

We hebben Lynn gevraagd om ook onze balsem uit te proberen en haar mening erover te geven.

Lynn:

Ik heb in de winter vaak last van gebarsten lippen. Lippenbalsem helpt wel, maar ik kan ’t constant op blijven smeren. Ik heb ondertussen volgens mij wel tien verschillende merken gebruikt om er een te vinden die écht fijn voor mij werkt. De lippenbalsem van Absolution is de beste die ik ben tegengekomen. Ik heb het gevoel dat ik veel minder balsem op hoef te smeren om hetzelfde resultaat te bereiken. Ik ben nogal vergeetachtig, dus ik gebruik de balsem vooral wanneer het best erg is. Het is dus ook belangrijk voor mij om een balsem te hebben die ook goed werkt als je hem niet regelmatig gebruikt en de balsem van Absolution is daar volgens mij heel goed voor.

Absolution’s lippenbalsem is wel een heel stuk droger dan andere lippenbalsems die ik gebruikt heb en dat is ontzettend wennen. Deze lippenbalsem is veel stroever om aan te brengen dan andere, maar daarna voelt hij wel hetzelfde. De smaak is ook verrassend sterk eucalyptusachtig. Als je niet van eucalyptus houdt, is het dus wat minder.

Op de balsem staat dat je deze ook voor droge huid kunt gebruiken. Hier heb ik geen last van dus hier kan ik helaas geen mening over geven. Als lippenbalsem ben ik er in ieder geval heel tevreden over. Hij is wat prijzig, maar als ik er langer mee doe met een beter resultaat, vind ik dat prima.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search