Waardoor ontstaat huidverslaping

verslappingCeldeling:
Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en vormt de bescherming voor o.a. onze organen, botten en spieren. De huid bestaat uit 3 huidlagen namelijk de opperhuid, lederhuid en de onderhuid. De bovenste laag de opperhuid bestaat weer uit 5 verschillende huidlagen, deze zijn erg belangrijk voor de bescherming van externe invloeden zoals bacteriën en virussen maar ook tegen de zon (ultraviolette straling).
De opperhuid loopt vanaf boven de platte dode huidcellen (hoornlaag) tot aan onder de levende, delende cellen, de basaalcellaag. Wanneer er een peeling wordt toegepast op de huid worden de dode huicellen dus oa. de hoornlaag verwijderd en krijg je dus een frissere en stralende “nieuwe” huidlaag. Wel is het dan erg belangrijk dat deze laag goed wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en vooral de zon, dus bescherm je huid goed na een peeling met een goede zonbescherming met een hoge factor, zoals de Uv-Defense.

Naarmate wij ouder worden vertraagt de celdeling

Daarom is het goed om met regelmaat thuis je huid een goede peeling te geven of te scrubben. Hierdoor verwijder je op een milde manier de dode huidcellen en stimuleer je de celdeling, waardoor je dus een frissere uitstraling krijgt. Ook is het goed om af en toe in het instituut een wat sterkere peeling te laten uitvoeren, hiermee kan je intensiever de dode huidcellen verwijderen en afhankelijk van de werkstof verbeter je ook de huidstructuur, het vochtgehalte en verminder je de lijntjes.

Doordat wij ouder worden veranderen de huidlagen ook, wanneer wij nog jong zijn werkt onze huid nog goed, zij is actief en kan zichzelf herstellen. De onderste levende huidlaag/cellen is/zijn dikker dan de bovenste “dode” huidlaag/cellen. Naarmate wij ouder worden verminderen alle functies van onze huid, hierdoor wordt de onderste levende huidlaag minder/dunner en wordt de “dode” huidlaag/cellen dikker. Dit is een proces dat wij weer willen omkeren zodat je cellen worden gestimuleerd en beter functioneren, met als resultaat dat de huid er gladder en stralender uitziet. Dit is dus o.a. de reden om regelmatig te peelen of te scrubben.

Wat kunnen wij voor u doen

  • Bindweefsel massage.
  • Verschillende soorten peelings.
  • Laser/led therapie

Bel naar 046 4587859 of vul onderstaand contactformulier in:

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search