shutterstock_155128541

Als u last heeft van couperose, fibromen of kleine verhevenheden, kan coagulatie een oplossing zijn.

Couperose

Tijdens de behandeling van couperose gaat de behandelaart met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Indien u kampt met een wat zwaardere vorm van couperose kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor licht- of lasertherapie. Deze therapie is weliswaar wat kostbaarder, maar werkt efficiënter. Coagulatie zou in een dergelijk geval vele behandelingen vereisen, wat relatief gezien niet voordelig is.
Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. We kan niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koudverschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek in principe niet aan te bevelen en vergroot roken ook de kans op nieuwe vaatjes.

Fibromen en verhevenheden

In de hals of onder de oksels hebben veel mensen fibromen (steelwratjes). Deze kan de behandelaar behandelen met de naald. Door het heet worden van de naald wordt het fibroompje weggebrand. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf.

Bel naar 046 4587859 of vul onderstaand contactformulier in:

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search