Coagulatie

Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om couperose en fibromen te behandelen. Coagulatie therapie pakt alleen de probleemgebieden aan en beschadigt de gezonde, omliggende huid niet.

Couperose

Couperose zijn talrijke uitgezette rode en / of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Dit verschijnsel komt over het algemeen vaker voor bij mensen met een blanke huid.

Tijdens de behandeling van couperose gaat de behandelaar met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Indien u kampt met een wat zwaardere vorm van couperose kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor licht- of lasertherapie. Deze therapie is weliswaar wat kostbaarder, maar werkt efficiënter. Coagulatie zou in een dergelijk geval vele behandelingen vereisen, wat relatief gezien niet voordelig is.

Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. We kunnen niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om langdurige zonblootstelling te voorkomen, saunabezoek te vermijden en niet te roken.

Fibromen 

In de hals of onder de oksels hebben veel mensen fibromen (steelwratten). Deze kunnen bij coagulatie behandeld worden met behulp van een naald. Door het heet worden van de naald wordt het fibroom weggebrand. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf.

shutterstock_155128541
Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search